Też tak robię raz jednego lewym raz prawym (czuję się jak na jeździe między pachołkami) :diabelski_usmiech
[O1] ktoś mi zniszczył prawe lusterko
Zwiń
X
-
[O1] ktoś mi zniszczył prawe lusterko
Jak w temacie - chyba ktoś próbował ukraść całe lusterko ale tylko szkód narobił. Plstik połamany - wyrwane szkło ale o dziwo całe...
Znalazłem coś takiego:
nada się? czy przed i po lifcie były takie same lusterka w OI (miałem mniejsze ale mogę kupić i większe jesli będzie pasowało)
Jaka cena za montaż wydaje się rozsądna?___________
Octavia SEDAN SLX 1,9 TDI ASV (110 KM)
-
-
A nie lepiej kupić na skodaczesci.pl? Firma solidna, tutaj masz elektryczny zamiennik za 125 zł., oryginał za 175 zł.
Manualne są nieco droższe.
Komentarz
-
-
Hmmm. zapłace za dostawę i wyjdzie ta sama cena - a nowe lusterko moge odebrać osobiście nawet dziś.Zamieszczone przez paprotA nie lepiej kupić na skodaczesci.pl? Firma solidna, tutaj masz elektryczny zamiennik za 125 zł., oryginał za 175 zł.
Manualne są nieco droższe.___________
Octavia SEDAN SLX 1,9 TDI ASV (110 KM)
Komentarz
-
-
Czytając to ogłoszenie na allegro doczytałem
i biorąc pod uwagę że oryginał kosztuje 50zł drożej chyba bym się nie zastanawiał i brał oryginał bo mam wrażenie że to zamiennikNasza firma oferuje nowe części oryginalne bądź zamienne o porównywalnej jakości. Części oryginalne są produkcji renomowanych firm, i są dostarczane na tak zwany pierwszy montaż.
Części zamienne o Porównywalnej Jakości z oryginałem są części polecane przez zakłady ubezpieczeniowe do wykorzystania przy pracach blacharskich. Proponowane przez nas części zamienne są najwyższej jakości i praktycznie nie odbiegają jakością od części oryginalnych
A tekst że ubezpieczalnie zalecają montaż zamienników mnie po prostu zwalił z nóg.
Tyle że widzę że już się na to zdecydowałeś więc niech ci służy jak najlepiej
O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Tyle że widzę że już się na to zdecydowałeś więc niech ci służy jak najlepiej
[/quote]
Dzięki
Poszperałem na forum i w przypadku zamienników lusterek opinie były raczej pozytywne. Gdyby to były hamulce to co innego - wtedy pewnie wziąłbym oryginały.
-
patrząc na nowe lustro- wydaje mi się że jednak trzyma się na 3-ech śrubach (?) no i żeby podpiąć wiązkę muszę chyba zdjąć boczek?Zamieszczone przez eXzamontowanie jest prostrze niz sie wydaje, zdejmujesz trojkacik z glosnikiem wysoko tonowym i odkrecasz 2 sruby torx i wypinasz wtyczke jezeli masz elekt i ogrzewane
cala zabawa trwa max 7minut.
(w ASO Skody w Warszawie taka operacja kosztuje 200 PLN i "taniej się nie da"
-
yosssarian, Chłopie, przecież Ci pisałem, przyjedź to zrobimy przekładkę.
Generalnie w ASO to jak dobrze pokażesz Swój portfel to pewnikiem okaże się, ze jeszcze trzeba maske zdjąć i wymienić pół silnika w celu odkręcenia lusterka.
Nie wiem czy tez nie jest konieczne położenie nowej powłoki lakierniczej :diabelski_usmiech__________________________________
Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.
Komentarz
-
-
no dobra moze 3
wymienialem z 2 lata temu i nie pamietam, mi tez wydawalo sie ze strzeba zdjac boczek i probowlem od dupy strony, zaczalem rozkrecac boczek ale pozniej tknelo mnie zeby sprawdzic pod oslona wysokotonowego glosnika sruby no i okazal sie strzal w 10tke.
wymiana oleju w serwisie nie bez powodu dtra tez 3 godziny
Komentarz
-
-
ja tam w ujemnch temperaturach nie mam zwinnych paluszkówZamieszczone przez eXu mnie tez bylo z wiazka na styk ale palce mam zwinne to sie udalo bez zdejmowania tapicerki.
Ja tam nie miałem zbytniego problemu, już kiedyś to przerabiałem.Zamieszczone przez eXGuguś, i co takie trudne bylo ?
:szeroki_usmiech
Dokładnie, kolega yosssarian zaoszczędził ale i prz okazji się poznaliśmy :lol:Zamieszczone przez eXi w jak to prostu sposob mozna zaoszczedzic dodatkowo 200zl
Komentarz